MARILLASZAPPAN / info@marillaszappan.hu

MARILLASZAPPAN / info@marillaszappan.hu

Blog

Szerinted, mit szeretne a bőröd?

Marilla
2021.03.23 17:58
Szerinted, mit szeretne a bőröd?

Véleményünk szerint, a szappan egészségesebb a tusfürdőnél. Hogy mire alapozzuk ezt?

Hát, nézzük csak! :)

Biztosan megfigyelted már, hogy a manapság használatos, bolti tusfürdők valahogy ragaszkodnak a bőrödhöz használat után is! :) Igen nehéz rendesen leöblíteni, csúszós érzet marad utána, és az érzékenyebbek bőre előbb-utóbb, különféle problémákkal jelzi nemtetszését.

Az erősen illatos, habos-babos fürdőszerek csábító reklámjai mind arra ösztönöznek, hogy telepakold a fürdőszobádat ilyen kozmetikumokkal. Ha viszont kicsit is egészségtudatos vagy, megnézed a flakonon az apró betűs összetevőket, és rájössz, hogy nem szívesen kennéd a bőrödet minden nap vegyi anyagokkal. Ezek között vannak habzásfokozók, szintetikus illatok, színezékek, tartósítószerek, kőolaj származékok, és még sorolhatnánk. A fertőtlenítő kézmosók és szappanok ráadásul olyan vegyszerekkel „dolgoznak”, melyek teljesen tönkreteszik a bőr finom lipid védőrétegét, így okozva annak kiszáradását, viszketést, allergiát, sebeket. Ilyenkor persze kenjük, de ha a kencéink is a modern ipar szintetikus anyagokkal telezsúfolt termékei, ugyanoda jutunk, és a kör bizony bezárul.
Tudván, hogy a bőrünk nagyon gyorsan szívja fel mindazt, amit rákenünk, (sokkal gyorsabban, mintha megennénk), mindez nem lehet alternatíva.

Mi a megoldás? Kezdj el natúr kozmetikumokat használni, természetes szappanokkal tisztálkodni. Az átállás igénybe vesz némi időt, de ha kitartó vagy, bőröd, és egész szervezeted meghálálja a gondoskodást! A döntés a Te kezedben van!

A natúr szappanok tele vannak természetes bőrápoló alapanyagokkal, tiszta, növényi olajokkal, vajakkal. Bennük marad a szappan érésekor keletkező, jótékony glicerin (melyet a szappan gyárakban kivonnak a szappanokból, és máshol használják fel), és enyhe, visszazsírozó hatásukkal képesek a bőr természetes egyensúlyát fenntartani.

Nézd meg a kínálatot, válaszd ki a kedvencedet itt, és írd meg a véleményedet! :) Köszönjük!