Új jelszó kérése
 
EZ+AZ (blog)
2015.07.15 23:19

Szobanövényekkel az egészségért!

 

Gyönyörű, és megnyugtató látvány, ha valakinek a lakása egészséges, zöld növényekkel van tele. De tudtad, hogy ezek a szobanövények csodálatos, természetes légtisztítók is egyben?

 

páfrány

fikusz

NASA kutatások vizsgálták és rangsorolták a zöld szobanövényeket a fenti szempontok szerint, és az eredmények azt mutatták, hogy nagy részük hatásosan köti meg az olyan méreganyagokat, mint pl.a formaldehid, vagy a benzol (építőanyagokból, festékekből, lakkokból, ragasztókból, stb.).

 

A vizsgálat során kiderült, hogy nem csak a növények levelei, de gyökerei, sőt még a talajbaktériumok is segítik a tisztító munkát, és nem csak méregtelenítenek, hanem párásítják is a városi lakások - sokszor száraz - levegőjét!

 

Indiában például egy hatalmas üzletközpontot láttak el a legjobb méregtelenítő hatású dísznövényekkel, és az ott dolgozók, mérhetően jóval kevesebbet küzdöttek légúti betegségekkel, szemirritációval, fejfájással!

 

Legyen a Te lakásodban is pl. Szobafikusz, Arekát pálma, Anyósnyelv, vagy éppen Boston páfrány - élő, és dekoratív segítségként, egészségedhez!

Webáruház készítés