Új jelszó kérése
 
EZ+AZ (blog)
2014.03.11 08:47

SLS és társai...

 

Avagy miért válasszuk a természetes összetételű termékeket, vagy készítsük házilag kozmetikumainkat (is).

 

mérgező kozmetikumok


kozmetikum mérgekNapjainkban sok ezer szintetikus vegyülettel találkozunk, köztük olyanokkal is, melyek emberre vonatkozó hatásairól semmilyen vizsgálatot nem ismerünk.

Az interneten ma már több, igen jó, és részletes tanulmány található a fenti témával kapcsolatban, ezért most csak néhány példa:

Kőolaj származékok
A kozmetikumokban a valódi, növényi olajok helyett használják, olcsóságuk miatt. Eltömítik a pórusokat, akadályozzák a bőr légzését és méregtelenítését, és ápolás helyett tönkreteszik a bőrt. (krémek, dezodorok, hajápolók, stb.)

Alumínium származékok
Súlyosan mérgezők, felszívódnak a véráramba, ezzel terhelik az egész szervezetet, ahol le is rakódhatnak. (dezodorok)

Habképző, felületaktív anyagok
Nagyon sok termékben szerepelnek a habzás, és tisztító hatás fokozásáért, pedig bőr és nyálkahártya károsítók, rákkeltők lehetnek, pl.: Sodium Lauryl vagy Laureth Sulfate (SLS), melyeket mindenképpen érdemes kerülni.

Tartósítószerek
A szintetikus tartósítószerek nagy része allergén lehet, és van köztük olyan is, mely mérgező és fehérjekárosító hatású, gátolhatja a hormonrendszer normális működését.

Szintetikus színezékek, szintetikus illatok (kőolajmolekulák)
Allergének, mérgezők, bőrkárosítók lehetnek, különböző mértékben.

Fluoridok
Mérgező, enzimműködést blokkoló, mutagén elemek. Növényvédő szerek is tartalmazzák. A fluoridot néhány országban már tilos fogkrémekben alkalmazni.

A felsorolás korántsem teljes, csak egy részét említi azoknak az anyagoknak, melyekkel manapság, nap mint nap találkozunk.

A gyártók NEM vigyáznak ránk. NEKÜNK kell döntenünk önmagunkról tudatosan, figyelemmel, és felelősen választva.

Webáruház készítés