Új jelszó kérése
Hírlevél
TOP termékek
Szállítás

szállítás

DÍJMENTES  szállítás már

5.000 Ft 

felett, FOXPOST csomag automatákba!

Foxpost

pick_pack

Elérhetőség

telefonBármilyen kérdésed, észrevételed, javaslatod esetén, írj az

info@marillaszappan.hu

e-mail címre, vagy hívd a

36-20-3389524-es

telefonszámot!

Fórum
Nincsenek témák!

EZ+AZ (blog)

2016.08.14 09:47
Különleges olajok

 

Különleges olajok, különleges kozmetikumokhoz!

 

TamanuA TAMANU olaj, a csendes-óceáni szigetvilág egyik kiválósága!

 

A tamanu fa zöld almához, vagy barackhoz hasonló gyümölcsének magjából préselt olaj, sűrű, zöldessárga, enyhén fűszeres illatú "folyékony arany"!

Hatékony hidratáló, ránctalanító, és bőrfeszesítő tulajdonságai mellett, jelentősen enyhíti a problémás bőr tüneteit (ekcéma, pikkelysömör). Segíti a sebek, égési és egyéb sérülések gyógyulását, a hegek, pigmentfoltok halványodását. Antibakteriális és gombaölő hatása révén gyógykrémek kiváló alapanyaga.

 

A polinézek régóta használják fájdalom- csillapításra és gyulladásgátlásra is (pl. reuma), és mivel serkenti a mikrokeringést, elsőrangú ellenszere a visszereknek is.

 

Gotu KolaA különleges kozmetikai olajok újabb képviselője az ÁZSIAI GÁZLÓ vagy GOTU KOLA olaja.

 

Maga a Sri Lankán őshonos növény, az ayurvédikus gyógyászatban használatos, mert nagyszerű stresszoldó, élénkítő, és memória javító! Emlegetik TIGRISFŰ néven is, mert a vadászok megfigyelték, hogy a megsebzett nagymacskák ebben a növényben hemperegtek sebeik gyógyítására.

 

A növény olajos macerátuma nagyszerű gyulladásgátló, bőrszerkezet javító és hegesítő, kiváló hatással bír a sérült szövetekre, az irritált, ekcémás vagy pikkelysömörös bőrre. Enyhíti a keringési zavarokat, vénás gondokat, és napjainkban a kozmetikai ipar is felfedezte, elsőrangú ránctalanító hatása miatt!
Itthon is kapható, érdemes házikencéinkbe belefoglalni, pl. shea vagy mangóvajjal kikeverni.

 

Kukui

 

A KUKUI, magas, ezüstös levelű fa, mely Hawaii szigetén honos.

Zöld termésében 1-2 kemény mag található. A fiatal dió héja eleinte világos színű, később barnává, majd feketévé válik. Élőhelyén minden részét felhasználják, úgy a gyógyításban, mint a hétköznapi életben.

Érdekesség, hogy a dió kemény magja, igen jól égő olajat rejt, ezért mécsesdiónak is nevezik.

 

A kozmetikum készítéshez is kiváló olaj, regeneráló hatású, jól behatol a bőrbe, így jelentősen javítani képes a beteg (ekcémás, pikkelysömörös), irritált bőr állapotát. Jó hatású a zsíros, pattanásos bőrökre is, és legfőképpen okos választás a gyenge, töredező, gubancos hajra, melyre közvetlenül is felvihető.

 

BabassuA brazil BABASSU pálma akár 20 m magasra is megnő, és fürtökben terem rajta a kókuszhoz hasonló értékes dió.

 

Gyümölcséből lisztet készítenek, vastag héjával fűtenek, leveleiből tetőt fednek, vagy szőnyeget fonnak.

 

A magból sajtolt babassu olaj igen gazdag zsírsavakban, kiválóan táplálja, és hidratálja a bőrt. Miután 20 C fok alatt megszilárdul, babassu vajként is emlegetik. Használatakor gyorsan beszívódik a bőrbe, és selymessé teszi anélkül, hogy zsíros érzetet hagyna.

A száraz fejbőr, és a sérült, töredezett haj elsőrangú ellenszere!

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.