Új jelszó kérése
 
EZ+AZ (blog)
2014.03.18 14:07

Izzadjunk, vagy ne...

 

A nagy kozmetikumgyártók folyamatosan hirdetik hatékonyabbnál hatékonyabbnak kikiáltott - 24, 36, stb. órás - dezodoraikat, megvédve bennünket a legapróbb izzadságcseppünktől is..! Vajon, valóban ez kell nekünk?

 

izzadás

 

 

Valószínűleg sokan tudjátok már, hogy nem az izzadság jelenti a problémát, hanem a vele járó „illat”. Ezt pedig a bőrön található baktériumok okozzák, mert az izzadság önmagában szagtalan.

 

A normál mértékű izzadás természetes folyamat, általa tisztul a szervezet, hisz a bőrünk, az egyik legnagyobb méregtelenítő szervünk! Többek között ezért sem tanácsos elnyomni működését, mert ez később különböző problémák, betegségek forrása is lehet.

Fontos a megfelelő gyakoriságú mosakodás természetes termékekkel, a tisztán tartást segítő epilálás, vagy forró, nyári melegekben, a természetes alapanyagú, szellős szabású ruhák választása.

A válasz tehát: hagyjuk, hogy a szervezetünk végezze a dolgát! Egy kis odafigyeléssel a kellemetlen szagok is elűzhetők.

NE használj alumínium tartalmú dezodort….helyette íme, egy egyszerűen nagyszerű, mindennapi, természetes deo spray receptje!

3 dl desztillált, vagy tisztított vízhez adjunk 50 g alkoholt (kevesebb is lehet), és ebben az oldatban keverjünk el alaposan 18-20 g szódabikarbónát. Ezzel készen is vagyunk az alappal, melyhez már csak kedvenc illóolajainkat adagoljuk, kb. 30-40 cseppet. Érdemes fertőtlenítő, frissítő hatású olajakat használni (keverve is), pl. zsálya, levendula, grepfruit, teafa, citrom, kubebabors. A teljes oldódás után, szórófejes flakonba töltve máris használható saját készítményünk!

 

A szódabikarbóna nagyszerű szagtalanító, felveszi a versenyt bármelyik izzadásgátlóval. Hasznos magunkkal hordani egy kisebb spray-ben, így soha nem érhet minket kellemetlen meglepetés!

Ennek a receptnek a szilárd (méhviasszal, vajakkal, olajokkal kevert) változatára is találtok recepteket az interneten, érdemes kísérletezni.

Webáruház készítés