Új jelszó kérése
Hírlevél
TOP termékek
Szállítás

szállítás

DÍJMENTES  szállítás már

5.000 Ft 

felett, FOXPOST csomag automatákba!

Foxpost

pick_pack

Elérhetőség

telefonBármilyen kérdésed, észrevételed, javaslatod esetén, írj az

info@marillaszappan.hu

e-mail címre, vagy hívd a

36-20-3389524-es

telefonszámot!

Fórum
Nincsenek témák!

EZ+AZ (blog)

2015.05.14 23:06
Csoki.., te édes!

 

Csoki.., te édes!

Mi is hódolunk a csokoládénak, így talán nem meglepő, hogy szappan kínálatunkban több, kakakóvajjal készült finomságot is találhatsz!

 

kakaóvaj

A kakaóvaj rendkívül sokoldalú, és igen kedvelt bőr selymesítő alapanyag. Egyedülálló zsírsav összetétele miatt kiválóan ápolja és erősíti a bőr szerkezetét. Hidratáló hatású, mérsékli a problémás bőr tüneteit, napvédő, bőrpuhító, öregedés gátló tulajdonságai ismertek. Különösen jó hatással van a száraz, petyhüdt és érzékeny bőrre.

 

A kakaóbab egyébként magas fák árnyékában élő, különleges formájú örökzöld fán terem. A gyümölcsök 25 cm hosszúra is megnőnek, és 5 rekeszben 30-40 kakaóbab ül bennük.
Szüret után a magvakat banánlevelek között néhány napig érlelik (fermentálják). Ekkor alakul ki a kakaóbab jellegzetes aromája. A szemeket azután egy-két hétig napon szárítják, majd az ültetvényekről indítják útjára a csokoládégyárakba. kakaóbab

 

Mexikóban a megszárított kakaóbabokat cserépedényben megpörkölték, héjuktól megtisztították, majd egy alulról melegített kövön, egy hosszúkás kődarabbal szétdörzsölték, puha tésztává gyúrták. A kakaómasszát hideg vízzel habosra keverték, kukoricaliszttel dúsították és fűszerezték. Került bele fahéj, vanília, szegfűszeg, vagy csili is. A csokoládétésztát (pasztát) hengerré, koronggá vagy táblácskává préselve megszárították, és kamrába tették későbbi felhasználásra.

 

Európában kezdetben a gyógyszerészek, és az erre specializálódott - főleg olasz származású - csokoládékészítők foglalatoskodtak készítésével. A patikákban frissítő és erősítő szerként árulták, a keserű orvosságokat tették vele elviselhetőbbé.

csokoládé

 

A csokoládé első magyarországi említése 1704-ből származik.
Később két úttörő cukrász, Stühmer Frigyes (1868) és Gerbeaud Emil (1886) tudott maradandó vállalkozást létesíteni Budapesten, felvenni a versenyt a külföldiekkel.

(Forrás: szamosmarcipan.hu)

 

Próbáld ki Te is, kakaóvajjal készült, selymesen ápoló szappanjainkat:

MARILLA Fahéjas mákoslepény szappan

MARILLA Mézvarázs szappan

MARILLA Álom aloe szappan

MARILLA Szegfűszeges narancsliget szappan

 

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.